Tuesday, May 12, 2009

Robohkan Saje Metro Kajang.

Tadi kua gie metro jap nak melepaskan nafsu makan kat food court.
Malangnye, selere aku terus hilang tatkala tengok budak-budak sekolah MELAYU yang cam Loser kat sane.
Melepak tak tentu pasal.
Aku mengaku aku dulu pun camtu tapi TAK penah melepak dengan tudung di kepale ilang.
Ni aku tengok budak PEREMPUAN gaye cam budak form 1 form 2 gitu. Sibuk berkepit dengan mat rempit yang agaknye same baye dengan diorang and nampak gayenye mereke semue itu takde lesen.
Si LELAKI pulak lagiy nak bagi aku muntah. Rambut berkaler UNGU HIJAU MERAH semue ade. Yang peliknye mereke ini budak sekolah.
Lelaki pulak tu.
Takkan pegi skola pakai songkok?
Haidi cakapla,"Tu pakai dye yang leh basuh".
Baru aku ingat and aku memang nak tergelak tengok diorang yang sanggup buat ape saje untuk kelihatan segak di hadapan awek.
Tapi aku meluat gile tengok budak-budak sekolah sekarang.

Pernah sekali aku nak balik ke Jengka.
Singgah Metro.(*tempat kejadian masih same)
Aku dengan mengangkut laptop di bahu juge handbag di bahu lagi sebelah, menunggu kehadiran Haidi tersayang sambil berjalan-jalan sekitar metro.
Adela budak POMPUAN sorang nie. Die dari belakang aku, jalan nak potong aku.
Jalan punye besar gedabak bleh plak die langgar aku.
Kuat lak tuh!
Hampir jatuh laptop aku.
Dah tu TAK reti plak nak mintak maaf.
Gaye cam budak bajet cun, hebat, semue die la.
Pandang aku cam aku lak yang langgar die.
Memang time tu aku marah gile la.
Sessi membalas dendam pun terjadi.
Tak payah cite la ape aku buat kat budak tu.

Aku malu tengok budak melayu sekarang.
Macam takde arah tujuan.
Bagi aku yang pernah berperangai buruk dulu, memang takde ape la kalau korang nak berlagak time sekolah ni.
Belajar je dulu.
Dah masuk IPTA/IPTS baru korang tau langit tu tinggi ke rendah.
Ni dengan ilmu cetek gile, tapi sibuk nak bergaye. Duit sendiri takpe.
Tapi gune duit mak bapak.
Baik korang save duit mak bapak korang tu untuk masuk U nanti.
Alam U memang korang takkan pernah cukup duit la.
Korang tengok budak-budak U sekarang pegi kelas macam nak pegi bersuke-rie.

Dahla.
Stop being a loser.

Sila Like, Kalau Suka =D

3 comments:

Syaza Izura said...

yeah...
sgt annoying melihat mahkluk spesies itu...

Rayza said...

hoho org kajang di sini.

mmg aku setuju hingus masing2 lom kering lg, bulu ketiak tak tumbuh lg (lol hiperbola je tu), dah pandai nak berlagak cam dah besar sgt. mmg slalu nampak diorang kat sane tp bukan la salah metro kajang tp salah budak2 ni la. gelap mase dpn masing2 camni tp at least ade gak yg kalerful kan. rambut diorang tu. hehe. ehem. serius serius!! ape nak jd. sedih tgk. tade kesedaran. tp selemah2 iman ialah mencegah dgn hati.

mak bapak diorang tak kisah ke agaknye kan.

satu lg, metro kajang tu dah cam jakarta gak kadang2 aku tgk.

Cik Shafiza said...

syaza : mmg annoying. aku xkesah kalo diorang nak melepak ke tp xpyh la semue nak bajet ckp pun nak 1 metro dgr. Dr melepak baik diorg pg kelas tuisyen cm aku dulu. Huhu=)

Rayza : Biar roboh kan je semue shopping kompleks kat kajang ni. Silap-silap billion pun leh jd tempat lepak diorang.

Yep, mmg cam jakarta lebih-lebih lagi hari ahad.
JANGAN la pegi metro time ahad.