Saturday, July 10, 2010

Terimalah seadanya.



Dah seminggu masuk U balik.So far everything's ok.And ade budak-budak UiTM Alamanda pindah masuk uitm Jengka sebab UiTM diorang kene tutup.And,aku tak tau plak this pindah-pindah things will be a big problem to everybody.Until I read and hear about budak-budak tak puas hati la.Yeah,on facebook you can find everything yang korang tak penah tau.

To me,budak-budak uitm alamanda pindah masuk jengka is not a big deal.And most of us don't even give a damn about it.Nak kate jengka pack,budak sem 1 masok pon dah sedia pack.Budak-budak alamanda tak payahla nak emo sangat.Semue orang kat jengka had a lot of things to do rather than care about you.And harini aku jumpe facebook budak-budak alamanda.Malas nak cakap banyak,kau judge la sendiri sape yang melebih-lebih.


Blaja dalam hutan pon masalah ke?Korang nak blaja ke nak bergembire?

Take note : We don't even give a damn about you.Kalo dah masok tempat orang,pandai-pandaila bawak diri.Jangan nak mencela tuan rumah pulak.Situasi ni same je macam kau pindah masuk umah orang,pastu kau kutuk rumah die buruk.Kau rase ape yang tuan rumah die rase?Silap-silap kene halau keluar.

Ape yang kau cube nak buktikan?Please mind your own word la kalo nak cakap tu.Orang kalo tak amek port pasal korang pon leh naek marah bace ni tau.Tak payahla nak kurang ajar sangat ok?Kau dari alamanda,please show yang lecturer-lecturer kat sane ajar kau dengan baek.Bukan cakap orang macamni.Ni ke namenye hormat?Orang bising kat kau,kau diam jela as silent is golden kan?Kalo nak sangat kitorang respect kau,respect kitorang dulu.





What the fish?Perlu sangat ke nak ade midvalley?Korang bersyukur tau masuk Jengka takdela korang nak membazir duet kat bende-bende yang korang slalu buat tyme duk alamanda dulu.Silelah rase bersyukur sket walaupun tak banyak Jengka still ade tempat nak beli barang-barang keperluan.

Tyme aku duk Poli Sabak Bernam dulu,nak ke bandar je dah 20 KM.Dah tu takde transport yang disediakan melainkan naek teksi sapu yang pegi-balik je dah RM12.Ini bukan nak mengutuk Poli Sabak Bernam,just nak sedarkan sape-sape yang tak brape nak sedar lagi tu tentang kemudahan yang ade kat Jengka dah cukup bagus tau.Kau tak perlu nak bayar RM12 nak ke bandar.RM1 je tau.Kalo ade bas nak anta lagi bersyukur sebab free.
Yes,Jengka don't have the cinemas,the bowling alley,the karaoke box and shopping mall.But what's the point of having all that kalo boleh mendorong kite lupe pelajaran?Lagipon bukan tiap-tiap hari ade cite baru nak kua kat wayang ke hape.Weekend kau boleh balik KL tengokla sangat wayang tu.


Kau tak nak Jengka?Pegilah blaja kat alamanda tu lagi.Tengok sape yang nak ajar kau kat sane.Could you please accept the fact that the campus is closed and you need to move on?Please just move on.


See.Nak blaja ke nak tunjuk sape hebat?Hebat dalam pelajaran takpe,kalo hebat dalam bergaduh,hahahahaha.Sile gelak kat diri sendiri sebab tak brape nak matang sangat.

Kalau kat Jengka pon korang tak leh survive,tak payah cakapla kat shah alam.Hutan sket dah bising lebih.Shah alam,walopon bandar tapi banyak dugaan.Kat shah alam korang kene duk umah sewa la apela...Kos tinggi.Duk Jengka,walopon korang duk umah sewa transport senang.Bas uitm bleh datang amek,pak cik van uitm yang bersepah tu pon korang leh call.Tak payahla nak freak sangat kene duk jengka.

Kalo korang terjumpe group facebook diorang,rajin-rajinla melawat and nilai sape yang beriye sangat.Aku bukan nak make things worse,tapi nak make things go to the positive way.Please,just grow up and think positive.Awal-awal je korang rase don't belong here or whatever la kan,tapi kalo kau biar je rase tu bermain dalam jiwe korang sampai Grad pun kau benci Jengka.Ok,make peace and just accept things the way they are.



Sila Like, Kalau Suka =D

4 comments:

miss fabola said...

gile menggelabah dak alamanda. mesti dorang sebenarnye asal dari kampung then terculture shock dgn midvaley n ou sume then tak dpt terima hakikat dorang kne dok kampung tempat asal dorang.

nak memilih tempat sangat gi r masuk kolej kat tengah-tengah town tu. wat pe masuk uitm. nak kate bdoh dah tua.

Atikah said...

and i thought pak cik bas uitm gurau2 dorg "culture shock" :\

.shashafifizaza. said...

xtaula weh~ dah tu tak abes2 nak bangge diorg ade mid la,apela.

what the fish? die ingat bdk2 jengka tu takde yang asal bandar kot.mcm mati je kalo takde mid.

.shashafifizaza. said...

atikah : ntahla~xleh trime la budak2 yg kononnye bandar ni.

nanti kat bicare siswa-siswi leh la mintak kat pengarah kampus bina 1 midvalley kat jengka.

that will shut their big mouth!