Saturday, August 28, 2010

Pakwe saye tak pegi Pulapol,tapi die masok The Biggest Loser.

Sikit punye panjang title aku.Cukup kot 6 harakat?Takpe...tatkala mood hapdet blog dah mari,so layan ajelah?

Bertemu kembali kite.Jangan risau,cik puan muda blog hidop lagi.Alhamdulillah...So tak payah risau lebih-lebih ok?Haha...ntah sape risau kat die aku pon tarak tau.
Tapi takpe,mari kite straight ke agenda yang sebenarnye.Mau merepek ape kat blog ni ek?

Ok.Hidop aku sekarang lebih terjerumus kepade Facebook.Yelah,nak dating Haidi sayang aku tu kat Sarawak.Kene naek 'belon' baru bleh sampai Sarawak.Benci gile,ape la salahnye diorang hantar mereke semue itu kat Johor je?Kan tak bazir duet.Dan juge si Haidi bolehla balik raye.Ini tak,dahlah tak boleh balik raye,plus die tak boleh duk dalam Pulapol.Sebab takde makanan.Terpaksela sahabat kite tu duk kat hotel.Tadi,die pegi carik hotel kat Sarawak and hotel die nak duduk tu ade menawarkan khidmat 'ayam'.Branilah kau 'ayam' usik Haidi,siap kau aku goreng or buat ayam golek!

Haidi ade satu tabiat yang buat aku mahu bantai gelak kalo die bukak mulut cerite pasal bende alah ni.Hal nye,pasal berat badan die.


Situasi 1

Haidi : Kat sini kan,jurulatih B panggil B gemok."Hoi gemok,ko buat ape tu?"(*sambil tiru gaye jurulatih die)
Aku : Hahahahaha~padan muke.Sape soh melantak kfc je.(*statement mintak pelempang)


Situasi 2

Haidi : Sayang,pinggang B dah kecik.
Aku : Ye ke?
Haidi : Betol.Seluar B dah longgar.

Aku : Bagosla.Balik sini kite melantak balik eh?

Situasi 3

Haidi : Sekarang,bile nak lari badan B ringan je.
Aku : Oh yeah?Nanti kite lumbe lari tau.(*aktiviti kami slalu buat kat car park shopping mall)


Risau sangat pasal badan die.Padahal badan dah sedap tinggal perot boyot die tu ajela.Tapi,tiap kali call je mesti cakap pasal badan die.Ari tu lagi best,die cite dah dapat uniform Polis.Tapi seluar saiz 34.Padahal die pakai saiz 36.Pandai-pandai la ye B buat-buat kurus?

And die kat sane semangat kawad.Dalam kumpulan die,die laa yang tukang bagi command nye.Arini mood nak buat entry berdialog.So,mari kite layan dialog seterusnye.


Haidi : B kat sini semangat kawad je yang.Nak semangat bende lain tak boleh.Lari-lari ni,B slow sket.Sukan pon,tak aktif sangat.B suke kawad je.
Aku : Hamboi~memilih nye die...
Haidi : Betolla yang.B jadik tukang bagi command dalam kumpulan B.
Aku : Hoye hoye!(*tetibe seronok tak tentu pasal)
Haidi : Ari tu lagi best yang.Tyme bangun pagi,kawan-kawan B tanye kenape dengan B malam tadi.B pelikla,kenape dengan B?Rupenye,B mengigau bagi command malam tadi.+_+

LOL~Ape kene pakwe aku sorang ni?Tula hang.Semangat sangat kawad.Tak pasal-pasal kene gelak dengan aku.Haidi leh kawan dengan ayah aku.Kuat ngigau.Ayah aku slalu ngigau pencurik masok umah.Tak paham +_+


Sebelom masok Pulapol.Lepas masok,tak tau la aku.Sebab tak jumpe die lagi.Nanti aku post gambar sebelom and selepas die ek.Eh,jap.Ade kot gambar.Tapi ni versi terbalik lah.Ok,kite jadikan gambar di atas sebagai selepas.Ni gambar sebelom.

Kurus kan?

Ape pon,aku tetap sayang kat die.Tak kesah pon macam mane bentuk die,ketulusan hati die mencintai dan menyayangi aku lagi penting.Eceh wah~Jangan muntah disini.Tak baek.Nanti batal pose.Sekian,terhasil sudah satu entry tak berkualiti dari aku.

Sila Like, Kalau Suka =D

2 comments:

ronnie said...

hebat!
pakwe kita sama perangai la adik!

.shashafifizaza. said...

haha ;)
redha je la...tp klaka.hehe...