Wednesday, December 15, 2010

My First Love.

Setelah membace cerite cinte tyme sekolah ni, mengingatkan aku pasal cerite-cerite cinte munyit aku dulu. Eh jap, perlu ke nak mukadimah sebelom entry? Malasla nak pikir ayat haha buleh tak? Ok mari kite same-same memikirkan ape yang patot saye merapu kat entry kali ni...

Aku teringin la nak kongsi hal cintan cintun aku jugak kan.Haha muntah weks weks... Ok, mari kite mulekan dengan first love aku... Kalau anda rase anda ade penyakit muntah-muntah or sedang ngandung ke hape kan, sile la tekan butang 'X' kat atas tu secare pantas. And kalau anda rase anda first love saye, nak bace terpulang. Kalo taknak, cepat-cepat larikan diri okay?

Okay cepat lari cepat...syuh syuhhh~ Haha+_+

Kalau nak ikotkan cerite sebenar first love aku mase darjah 5. Tapi aku menafikan die first love aku sebab kitorang mane ade kapel pon. Dahla die pegi buat sign mencarot kat aku wadehel la? Lagipon tyme tu aku kecik lagi so otak aku pon kecik nak pikir pasal kapel-kapel kan? (*deniallll)

Ok skip trus lah kan kepade cerite yang sebenar first love aku. Aku and si encik X bukan name sebenar terserempak(?) tyme training taekwondo. Terserempak ke weh? Bukanlaa...die pon training kat situ kire berjumpe la tapi malas nak gune ayat berjumpe sebab terase jiwang lak kalo gune ayat berjumpe. Sigh(*_*)

Eh for your info lah kan, aku dulu rajin terlebih sangat sampai slalu pegi training taekwondo tau. Macam tak kesah la nak berpeluh-peluh macam kene ujan lebat tu. Kene lari lame-lame bagai. Ntah kenape aku jenis suke lasak-lasak. So mase form 3 lah aku rajin menapak ke tempat latihan aku. Kat situlaaa kitorang mule terserempak(*terserempak lagi?).

Seperti pasangan kekasih lain, mule-mule kami start sebagai kawan. Aku pon boleh la kire agak rapat dengan die and die jenis pendiam. Tapi kalo nak suh recall balik ape aku slalu berbual dengan die, memang aku tak hengat.

Dan lebih menghampekan, camne aku tau die suke aku and akhirnye kapel dengan die pon aku sudah lupela wahai pembace sekalian. Siyes kesian kan cerite first love aku? Orang kate first love lah paling kite susah nak lupe bagai. Tapi aku? Dah terbukti aku amek semut sebagai makanan harian aku. Haha+_+

Yang aku ingat, aku kapel dengan die pon bile kawan-kawan die masok campor. Bagitaula aku yang die suke aku. Awal form 3 aku mane ade henset kan so susah la nak menyampaikan maksud tersirat tersurat bagai tu~

Aku ingat lagi...die patah tangan mase tournament taekwondo kat SMAP Kajang... Siyes kesian la weh same beliau. Yang tak leh blah tu aku jeles gile babai sebab sorang kakak ni bagi kad and coklat kat die. Ouh baru sekarang aku tau shafiza ade jugak perasaan jeles mase tuh.

Antare hadiah yang penah aku bagi kat die dulu adelah seutas cawan eh salah secawan? Tetibe otak short tak tau ape simpulan bahase untuk cawan. Tyme tu birthday die. Birthday die aku ingat sebab lebeyh kurang je birthday aku. Birthday aku 21 mac(*sile catat dalam kalendar anda) die plak 21 oktober(*tak perlu catat la).

Hah kan dah~Aku konon nak google la nak carik balik camne rupe cawan tu.Skali kuar cawan kertas pulak. Ok tak aku tak gile nak bagi cawan kertas for birthday present tau.

Kitorang kapel tak lame pon. Ok dan secare kejam nye aku katekan aku yang walk away dulu. Bukan sebab nak fokus study ke hape tapi sebab sangkot kat kawan die lah. Tak taula genetik ape aku ni lah hai kejam sangat?

But then, ade hikmah aku let him go. Kitorang tak sesuai bersame. So sekarang masing-masing ade life sendiri and aku tak tau nape aku tak penah dah bertegur dengan die. Last saturday aku terserempak(*ok kali ni memang betol terserempak) kat kenduri tahlil umah sedare aku. Dan tidak bertegur jugak sigh(*_*) aku lah tak nak tegur siap buat-buat tak kenal.

Bukan ape, aku memang jenis susah nak bertegur dengan ex aku. Tak kirelah aku yang broke his heart or the other way round, aku memang takkan tegor. Tapi satu je aku respek first love aku, die memang jenis budak baik and die tak penah buat hal. Cume hubungan kitorang agak slow and tak kemane.


Dan...ini BUKAN gambar first love aku walau aku cam agak terkilan lah bukan die hahaharam jadah~ So biarla identiti die dirahsiakn. Biarlah aku and bff aku and mungkin orang yang kenal aku dulu-dulu and tau hal aku and die yang tau sape mr X ni. Bagi menghormati life masing-masing kan? Cehhh..gaye cam artis lah plak.

Dan, sekian tu saje cerite tak brape nak menarik lah. Kecewe je sape yang bace sampai habes. Heh ;p

p/s : Walaupon aku tengah tulis entry pasal first love aku, ntah kenape Haidi yang aku ingat. Sigh lagi. Rindulah :'(

Kulitnye ade sedikit mendung dah setelah 6 bulan dalam pulapol.

Ok bye. Nanti sambung gosip lagi taw!
Sila Like, Kalau Suka =D

2 comments:

hibari said...

patut la dlm bilik akak bnyk semut. rupe2nye akak buat semut2 tu sbgai makanan harian. tp tabik jugak..hahaha

Shafiza said...

Blh gak...masak gulai,msk asam pedas sume dah rase...