Monday, April 4, 2011

Walaupun sedih tapi ada jugak hikmah.

Banyak benda yang menggangu. Tapi aku kena kuat semangat. Sebab kalau aku tak kuat tentu awal-awal lagi aku dah tarik diri dari belajar and putus asa semuanya. Pehhh benci ayat aku ni. Macam orang kesunyian. Ting! Switch to the normal shafiza.

Semalam gua ada dinner beb. (*krik krik krik bunyik cengkerik)

Apa special dinner? Aku pun ada dinner.

Hoi special lah tau tak? Sebab dinner kitorang kalini sangat grand. Selalunya biasa-biasa saja. Tapi dinner semalam gabung skali dengan majlis kecemerlangan akademik. Dan duet aku pun sangat grand abesnya untuk dinner kalini. =.=''

Overall majlis ok just aku rasa and aku diberitahu majlis ni formal. Tapi kenapa time penyampaian anugerah akademik, ada students yang buat hal sendiri kat belakang dewan and snap gambar semua tu? Bukan sikit tapi ramai sangat dan menjadikan majlis tu macam syok sendiri. Apa ntah tagline dinner but adalah ayat "appreciation". I do think, that's not the way you show appreciation. Dengan buat hal masing-masing and aku rasa, korang semua tak menghormati majlis. Fullstop.

Pelaburan besar.
Sorry aku takda gambar yang jelas sebab kamera mahal punya hasil lambat sket dapat. Mungkin tahun depan? Hahaha tak kelakar.

Hasil malam tadi.
Kat atas tadi aku ada buat ayat sedihkan? Memang aku sedih tapi ada hikmah kesedihan yang melanda aku sebab aku dapat ini semalam ;

Untuk Mama and Ayah.
Alhamdulillah...bersyukur sangat-sangat. Tak pernah dapat tau macamni. Selama 20 tahun belajar. Kat sekolah dulu slalu lah dapat kedudukan corot. SPM pun lingkup gulung tikar. Semua kejayaan aku adalah untuk Mama and Ayah dan juga diri sendiri. Tak lupa jugak kat Haidi Anuar. =)

And aku dah buat facebook baru. Klik sini. Tagline sempena buat facebook baru ni.

Facebook baru. Hidup baru.

Malas nak explain. Dah lepas tu, lepas. Kalau nak leret sampai bila tak abes kan? So aku buat keputusan untuk jadi matang. My life is more important. So does my study.

Kalau aku dah dapat gambar dinner dari kamera mahal nanti aku letak kat sini. KALAU RAJIN. Ok bai.
Sila Like, Kalau Suka =D

6 comments:

Cik Moon said...

waa...tahniah ya... (^___^)

Atikah said...

Congrats! :D

P/S: Tak pernah berkenan kalau diorang buat hal sendiri kat belakang before majlis tamat -_-

Shafiza said...

CIK MOON : thanks ;)

ATIKAH : thanks...tula pasal...tak menghormati majlis. n kitorg budak part 5 ;angsung tak rasa diraikan..haha=.=''

meLLy! said...

weeeeee pelajar cemerlang. tahniahhh

Shafiza said...

thanks melly ;)

Atikah said...

Well, if it's consolation kitorang kat depan were paying attention :)