Sunday, July 17, 2011

Hari yang gelap, Kini Sudah terang.

Assalamualaikum. Happy sunday, readers =) Ye sudah hari ahad maka esok senin, bermakna hari bekerja. Boo kerja boo shafiza budak UiTM lain tengah mid-sem break. Jeles.

Takpa, tabahkan hati dan mari tarik nafas dalam-dalam. Kita nak tunjuk kat awak semua gambar-gambar tentang apa yang menjadikan hidup kita semalam istimewa dan gembira berbanding hari-hari lain. *kegedikan melanda*

My dearest Zareef.
6 month old Zareef, my anak buah ketiga yang sangat cute, adorable, bermata bulat, suka menjerit sekuat hati bila lapar dan akan menangis bersungguh-sungguh kalau menatap wajah orang yang tak dikenali. Taken yesterday during kenduri tahlil at my aunt's house. Dulu time dia baru lahir dan masih bayi, kalau aku dukung dia mesti dia akan tido dengan nyenyak. Cis, taulah badan aku macam tilam vono yang empuk. Haha anyway, I heart you Zareef <3

Tak tau nak baca mana satu dulu.
Dan semalam juga lepas kenduri, me and my cousin went to Low Yatt sebab nak hantar laptop cousin ku yang dah rosak. Aku dah cakap kat dia, campak je laptop dia tu dalam lombong sebab asyik rosak je. Tak nak dengar. Hahaha kejam punya cousin. Then, aku ajak dia pegi KLCC sebab nak pegi Kinokuniya. Tiba-tiba nafsu nak membeli dan membaca buku omputih datang menyerang. I suggest Kinokuniya is the best book place sebab environment dia sangat lah best.

Aku jadi macam tamak kalau berada kat Kinokuniya. Rasa macam nak beli semua buku yang ada. At first, I choose Dreaming of Amelia tu. Then suddenly, mata aku ni ternampak buku Cathy Hopkins yang Mates,Dates Strictly Gorgeous tu. Buku Mates, Dates ni merupakan combination 3 series in 1 book. Kira berbaloi lah kan kalau beli. Lagipun aku dah beli dari siri 1. Maka lengkaplah 4 sekawan ni ;


Sebenarnya 4 sekawan. Ada lagi satu dekat my bestfriend. Buku ni mengisahkan tentang teenagers. Pasal friendship, boyfriend dan the usual teenager's problems.

Dan orang sekeliling aku cam pelik kenapa aku minat sangat buku omputih tebal-tebal.

"Eh kau boleh baca ye buku tebal-tebal?"<---kata-kata dari cousin aku.
"Sayang bolehkan baca buku tebal-tebal."<---Kata kata dari pakwe ku.

Dan sekarang aku nak tanya, muka aku ni muka pemalas nak membaca ke?


Ok, muka aku muka kuat melantak. Kah kah kah.

Anyway, manusia yang kuat melantak ni dah dilamar.


Ehem ehem. Hahaha...Sweetnyeww pakweeww sayeww melamar kat facebook. Ok ew. Walaupun english nya macam tak brapa betul, yes, it makes my day. Dan aku jawab ;


Of kos lah satu hari nanti aku akan kawen dengan beliau. You know, I don't want to search for other man because it takes me a long time to get to know each other. Me and Haidi already been 3++ years together and there's so many things that we need to know from each other.

Ok dah. My day was speacial yesterday. How about you?

Assalamualaikum.

Sila Like, Kalau Suka =D

3 comments:

Atikah said...

Zareef comel! :D Kitorang baru je dapat tau Izz dah mula kenal orang -__- Sebelum ni pusing2 muka tu je yang dukung dia :P

Shafiza said...

Hahaha..selama ni tak tau ke yang dia dah kenal orang?
Zareef tu tak tau lah apa pesyen dia.
Jumpa orang tak kenal je menangis.
Hehe..

L-hibari said...

bestnye cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii