Friday, August 3, 2012

Hari Kegembiraan *bunyi mercun*

Assalamualaikum. Bismilahhirrahmannirrahim... Fuhh where should I start my entry? Ok tarik nafas, lepaskan kentut sikit. Hik hik *gelak sopan* Actually, aku sangat excited sampai jari nak menaip pun jadi cuai. Ok, let's start this entry.

Seperti yang semua sudah maklum, harini tarikh keramat budak degree UiTM dapat result. Biasalah, the day before mestilah buat aksi meroyan kejap dekat wall facebook. Mula-mula tu rasa tak nak tengok result. Nak biar remain unknown kononnya. Dah tu kalau tido lambat and asyik online, tak ke tangan ni gatal dok bukak email. Sambil tunggu pukul 12 tengah malam, layanlah kejap video budak MC 5 hari dengan video Pengembala dan Bighi-Bighi. Kahkahkah !!!

Akulah seghigala yang lapar...
Aku mahu bighi-bighi~~

Ok dah merepek melencong.

Lepas pukul 1 pagi dan 2 round video Pengembala dan Bighi-bighi, aku pun amek keputusan untuk tido je. Mengantuk lah. Buat apa nak tunggu lama-lama ye dak? Esok pagi ajelah check. 

Bangun je esok pagi, terus on internet yang akhirnya, tak boleh connect langsung. What the fish is this? Aaaa golek-golek dekat katil sambil perut penuh dengan butterfly fly away so high. Rakan-rakan yang lain semua dah berjaya melepasi level cuak. Aku je yang masih sangkut, tanpa mengetahui apa nasib sebenar diriku ini. Duhhh~~

"Weh kalau internet aku tak elok jugak, japgi aku datang umah ko tau." Terus aku bbm si Ateng my beloved bff. Dia pun tanya aku, BB aku tu, takda setup email ke? And dia pun ajarlah macam mana nak setting kan email dekat BB. Noob gilakan? Nama je student Sains Komputer. Dah lepas setting tu, email first yang menerjah masuk dekat BB kesayangan aku tu adalah email result ! Wahhh cuak extra berganda.

Dahlah baru lepas mandi. Siap-siap dulu, and terus bawak BB duduk sebelah Mama. Bukak email and scroll slow-slow. Eh panjang pulak email nak kena scroll sampai ke sudah. Yang tak boleh blah tu, pointer yang aku nampak dulu. Dah tengok pointer, apa lagi, tetiba melompat tak tentu arah. Sampai terkejut Mama. Hahahaha... Sambil menangis sikit alololo anjenyewww. 

Jadinya, seperti sebelum ni marilah kita menjamu sikit mata dengan gambar result yang tak seberapa ini ;

Walaupun pointer tak gempak mana, tapi masih bersyukur. Dahlah penghujung sem diuji dengan kes rompak (amboi exaggerate nya). Paper last tak sempat study so I guess, I deserved that B- over there. Software Engineering tu penting. Punyalah dari awal sem masuk kelas menganga, tido, conteng-conteng nota. Sebabnya tak faham lecturer cakap apa. Biasalah, speaking pekat kot. I ni orang jawa jew. Hik hik *gelak sopan episod 2*


Status facebook setelah menikmati kebebasan dari zon cuak. Poyo gila kan nak lompat tikam bagai? Ingat makanan je tau. LOL.

Dan si dia ni ;

Bff Ateng.
Dengan rasminya dah graduate degree! Yeah !! I am happy for you my beloved Bff. Dan jugak jeles sebab kau dah tak payah sibuk nak study. >.< Bai pergilah kawen! 

Later today, masa nak tunggu time buka, Bff yang kedua pulak whatsapp.



Alamak terus aku bertambah excited. Robeq dapat masuk UPM weh !! Ini dah dikira triple celebration ni. Tahniah sayang. *hugsss*

Bff Robeq.
Jangan main-main uols. Model masuk UPM tau. Bffs saya semua beauty with brain. Aku je yang tak beauty uhuk cuma comel je zzzz. Semoga kami akan berkawan selama-lamanya, dunia akhirat. Amin.

Dan, mana boleh lupa lagi sorang ni. Dia dah dapat lesen nurse tu. Jangan pandang dia sebelah mata tau. We miss you, Nab :')

Bff Nab.
Tak sangka kami berempat akan berkawan sampai masing-masing dah berjaya. But, still we have a long journey ahead. But please Allah, don't tear us apart. They are too precious for me to lose.


Sayangsss.
Anyway, I would like to say thank you Allah, Mama and Ayah, my Haidi dan kawa-kawan yang duk ajar aku last minute masa final. Hahaha terima kasih sangat-sangat. Semester depan kita pulun lagi!

Oh dan tetiba entry ni terus jadi panjang. Oklah, bai and assalamualaikum. Congrats all !!

Sila Like, Kalau Suka =D

5 comments:

Atikah said...

Wow. Hebat AI dgn 510 dpt A :D Congrats Shafiza! :)

Shafiza said...

Haha tak sangka :)
Thanks Atikah.

azuha rahimi said...

wah hebak!!

eh2..tu bukan ayin ke?

GadisKechil said...

hahahaha ! amin . may we remain friends untill jannah ~ <3

Shafiza said...

Juha : Yep..itu ayin :)

Robeq : Amin... <3