Monday, May 31, 2010

Kenape saye suke rumah saye?

Teringat dulu ade iklan kenape saye suke rumah saye.
Sape tak ingat aku mintak maaf la,ceruk mane korang duduk slame nie huh?
Plan nak upload video tu tapi malas.
Tapi demi korang,aku turutkan jua.

video
Siyes comel budak nih.

Ape yang die cakap tu sume nye betol.
Same la dengan ape yang aku nak bagitau sebab kenape saye suke rumah saye.

Okla,meh sini aku cite kenape aku suke rumah aku.Ini versi aku punye ok? :

1.First of all,mestila sebab ade makayah aku dan juge ahli keluarge aku yang laen kan.Tambah plak kalo weekdays ade anak-anak buah aku join duduk skali tyme kakak aku keje,lagi happening rumah walopon kadang2 mereke bergaduh sakan sampai aku pon join teriak skali.+__+

2.Rumah aku tak besar pon cam rumah korang2 semue tapi dah cukup menenangkan.Kalola aku rase tak tenang kat asrama,tanpe ragu2 aku tros beli tiket untuk balik umah.Bile sampai je rumah,1001 masalah yang datang tros lenyap macam tu je.

3.Rumah aku dilengkapi streamyx so nak online tu takde masalah cume yang menjadi masalahnye ialah abang aku.Kenape abang aku masalah? Komputer yang ade streamyx ni terletak dalam bilik abang aku.So,nak tunggu die bangun tido memang dah tengah hari and kalo die bangun pon die dah tercongok dulu depan komputer.Sampaila petang and lepas die pegi maen bola,barula aku leh ngadap komputer.

4.Dari tyme aku skola lagi,kalo blaja kat umah punyela senang nak masok.Sumpah! Bile aku kate aku tak leh blaja kat umah tu bukan sebab ape.Asik la kua merayau tak pon tengok tv tak pon online.Kalo tyme skola,ayah aku kawal ketat tu tyme untuk tengok tv.Dari pukul 7 sampai pukul 9 malam,tak leh tengok tv.Tapi,aku ni je jenis tak reti nak hargai ape yang ayah aku buat.Tu yang spm kantoi.

5.Best kalo tido tyme kat umah.Nyenyak je.Kalo tido kat umah orang laen tak pon kat asrama,jarang nyenyak sangat.(pehhh,tipu gile kau.padahal kau tyme berdiri pon leh tido+__+)

Ok dah.Tu je la kot tapi there are thousands of reasons why I like my house.Bukan sebab reka bentuk ala ala tokong ke macam taj mahal ke(bukan umah aku ek.Umah orang laen),tapi sebab isi dalamnye yang buat aku sayaaaang sangat kat umah.Biar sederhana,asal bahagia.=)

Sila Like, Kalau Suka =D

1 comment:

miss fabola said...

aku dah lupe la iklan ni weh..hehe..cte r iklan ape ni??aku malas nak bukak..hehe,,