Saturday, September 18, 2010

Dah takde Wake Me Up When September Ends.

Amaran : Sile sediakan asam secukup rase sebab entry ini bakal membuatkan anda termuntah.Seperti mane tajuknye yang panjang itu,begitu juge lah entry ini.

Banyak betol perkare sedeyh berlaku sejak kebelakangan ni. Macam bertimpe-timpe datang kat aku. Ye,aku kene kuat but sampai bile aku harus jadik kuat?

Aku slalu dikejutkan dengan berite yang tak penah aku terpikir akan terjadi.Antarenye,Pak Teh aku meninggal.Serius,sampai sekarang masih berbekas kat hati aku,just aku tak nak tunjukkan sebab aku takot aku akan buat orang lain jadik lemah. Biarlah aku tunjukkan yang aku kuat, just to make sure that people around me will be strong too.

And semalam, oh tak.Bukan semalam.Seminggu tyme Haidi cuti lagi aku dah di warning bahawe(*bapak skema ayat) kemungkinan Haidi akan sambung lagi latihan slame 3 bulan.

Dan semalam,Haidi bagitau kemungkinan itu bakal terjadi and akan terjadi ok? Ya Allah...hati aku cam dipanah petir je bile tau semue ni. Tak cukup lagi ke 3 bulan die berjauhan dengan aku? You can't imagine the pain I feel inside. Dengan mulut orang lagi yang langsung tak reti jage hati bile nak bercakap. Fine, korang nak bergurau but please be more sensitive towards people feeling boleh tak?

Sepanjang 3 bulan lepas, boleh dikatekan tiap-tiap hari telinge aku ni disogokkan dengan kate-kate "Haidi ade perempuan lain kat Sarawak." Aku cube terime bende ni sebagai gurauan, but I can't. Aku perlukan kate kekuatan dan meyakinkan aku untuk teros sabar menunggu kepulangan Haidi. Bukan kate-kate yang buat aku tertekan.

Aku ingat lagi, that particular day aku tetibe menangis sebab rindukan dia yang teramat sangat. The result, aku demam bukan takat demam biase tu. Demam berterusan slame 5 hari. Mengade kan? Tak,aku tak berlakon. Ia terjadi secare natural okay...

Sepanjang 3 bulan lepas, tiap-tiap malam aku tunggu die call. Kau tak tau betape seksenye walaupun takat tunggu call. Sebab kite tak tau bile die akan call, dan paling kecewe bile kite tunggu, die tak call. Mengundang air mate sebelum tido. Menangis sebelom tido? Tu dah macam rutin aku buat.

Sepanjang 3 bulan lepas, bile aku nampak couple je hati aku bertambah sayu. Bestnye ade seseorang yang kite boleh rely on bile ade problem. Tak macam aku, aku kene berdikari sebab die kan jauh di Pulapol. We can't text each other. Before die masok Pulapol, every single problem aku akan bagitau die. Walopon problem kecik macam, komuter penoh sangat and kene buli dalam komuter. Gile gedik, tapi best sebab die rajin melayan aku.

Dan bende-bende ni sume, akan berlarutan lagi 3 bulan. Boleh ke aku tahan? The minute he told me this news, I can't even speak properly even my mind fly away. Aku langsung tak bercakap dengan die, and sekadar ermmm oh ermmm balik. Sampai die jadik takot dengan keadaan aku and die ingat aku akan tinggalkan die. Berulang kali die cakap, jangan tinggalkan die sebab die cintakan aku sangat-sangat, akulah nyawa dia and dia akan kawen dengan aku.

Seriously, lidah aku kelu tyme tu aku langsung tak balas ape yang die cakap tu. Aku lebih memikirkan camne nak tahan lagi 3 bulan ni. Selfish nye aku. His friend, whom I treat like a brother told me today "Adik kene tanggung risiko ar if berkawan dengan anggota polis."

Tros aku tersedar dari lamunan. Yes, aku kene tanggung risiko sebab aku pilih die and always akan pilih die dalam hidup aku. Aku tau, tyme mule bersame, die bukan polis. But, jadik polis is the only thing he can do. He's not good in his education, I admit. Tapi, die sangat bagus dalam bab berdikari. Unlike some guys, bile SPM kantoi, tros seluruh hidop kantoi. He worked at Mcd and become a crew leader. Lepastu, dapat jadik polis bantuan. Gaji pon boleh tahan sebab tu die rajin layan kehendak aku. Heh ;)

Then, he goes for interview. Untuk jadik polis betol. Aku yang sokong die. Sampaila die dapat takkan la aku jugak yang nak hancurkan mase depan die yang akan menjadik mase depan aku jugak.

Yes, I had made my decision. I will always support him and wait for him until we be together just like before.

And ,yes. He's already made up his mind to get engaged with me. Doakan kami ye?

Now, I had to wait for December to end. Wish me luck and pray for me to be strong always.
Sila Like, Kalau Suka =D

5 comments:

ronnie said...

sabar banyak2 na..mesti ada hikmah kene tggu ag 3 bulan..utk future korang berdua jugak an..adik ku ini kan kuat..mesti boleh tahan punya..gambate!

.shashafifizaza. said...

thanks kak anum;)

miss fabola said...

sabar la tau
nanti cuti kite akan byk kan aktiviti
baru la ko tak rase boring sangat k??

jgn peduli ape org sbok nak ckap
kalau ade ape nak story text je aku
msti aku reply k??

aja aja fighting!!

ayn ayob said...

babe. kalau betul haidi adelah haidi yang dulu. maka aku boleh jamin kat kau yang die takkan ade pompan lain.

engat lagi kan the kes when kao ngan die tak leh jumpe sume. aku ade time tu and i'm the witness of all his willingness untuk dapat jumpe kau.

and shafiza. bear this in mind. die buat sume ni untuk kau and hanye untuk kau. bukan untuk orang lain. this is for you!

and ofcourse aku tau macammane kau rase sebab sekarang pun i'm in a long distance relationship. we both tengah jalani tu sekarang. so aku akan sentiasa paham.

kau jangan risau lah weyh. even kalau betul ape yang dorang kate. you know kan you still have us.
aku nab aten. will always be here.

and kalau cek haidi yang mungkin sudah kurus sekarang mainkan kau. jangan risau. kite same same bakar sarawak keyh!!

<3 ini love untuk kah
xoxo dan ini hugs and kisses untuk kau..

and and.. kalau balik bagitau lah sengal!!!

.shashafifizaza. said...

waaaa~
terharu terharu terharu=)
ni kalo buat komen ko sbg entry pon da cukup.

yes,mcm dah biase dgn long distance relationship ni.

ko pon relaks jelaaa...
tgk entry ko sedih jeee.