Sunday, February 6, 2011

Entry khas ; Buat kakiBLOGGER.

Berbekalkan perot yang lapar, aku pun mule lah menaip entry khas ni. Ingatkan nak buat malam tadi tapi otak dah ade sedikit cacat, so kite postponed(*betol ke aku eja?) pagi ni. Ok cepat bentang tikar,popcorn dan air pepsi gelas besar. Kite bersila ramai-ramai sambil bace entry aku ok?

kakiBLOGGER? Ape tuh? Kite ade kaki bangku,kaki botol,kaki penipu. Tapi kakiBLOGGER tuh minatang ape weh?

Haaa...nih nak habaq kat hangpa. Dulu, eh takdela dulu sangat. Aku takde ah tau pon tentang kakiBLOGGER ni. Kawan aku yang ajak masuk. Aku perasan tentang kakiBLOGGER kat entry diela.

kakiBLOGGER adalah sebuah badan NGO(*copy sebijik ayat diorang) dimane korang boleh promote blog korang. Selain promote blog, nak promote diri pun buleh tapi macam tak kene ah kan. Ini bukan agensi mencari jodoh yang pastinye. Nanti aku bukak satu group baru eh ; group kakiCARIJODOH. Ok tak aku tipu!

Nih website kakiBLOGGER. Klik je link tuh trus direct pegi website.
Nih plak group mereke.

Ape yang best eh kat kakiBLOGGER ni?
Macam tadi aku cakaplah. Buleh promote blog and entry-entry korang. Tak kesah lah best ke tak best entry tu. Lain orang, lain ceritenye. Tu lah yang jadikan blog ni best!
Selain itu, hah kau trus skema. Ade satu bende best kat kakiBLOGGER nih. Namenye Zine. Ape plak Zine nih? Scroll lagi and truskan bace.

Zine terbaek!

Zine edisi pertama.


Zine plak adelah sebuah majalah alam maya lah lebih kurang. Nanti admin kakiBLOGGER akan bagi satu tajuk, korang buleh ah buat entry pasal tajuk yang di beri tuh. Macam yang first tajuk iaitu rokok tuh aku dah ter-miss sebab kurang info en. So aku join untuk second tajuk plak iaitu sosial. Bile korang dah syok buat entry untuk tajuk yang diberikan, submit kat admin dengan tinggalkan link kat website diorang, and bile dah tibe masenye admin akan letak entry korang dalam zine ni. Yang bestnye bende nih buleh download plak.

Nah link untuk zine edisi pertame. Cepat download baru korang faham ape yang aku cube sampaikan ni!

Anyway bukan nak mengampu jauh skali nak membodek. Idea buat zine nih sangat terbaek ok!
Bagi orang yang malas nak update macam aku contohnye(sile jangan jadikan aku contoh), bile dah ade zine ni semangat berkobar-kobar nak buat entry tau. Nanti bile dah masuk entry dalam zine, rase dihargai lah beb. Kan kan?

Tapi tapi, jangan lah join kakiBLOGGER semate-mate nak pemes aje. Ape ade pade populariti? Kite join sambil support blogger lain. Mane-mane blogger yang baru nak naik, buleh ah kite tolong diorang kan? Bagi arah tuju sket kat diorang yang baru ni. Takde ah diorang pon konpius tertanye-tanye "eh buat ape hah aku tulis blog?".

Dah cukup sekarang. Kang panjang-panjang ade yang mule lap-lap air liur basi kat sini. Konon bagi warning ah suh aku stop. HAHA=.=

Sila Like, Kalau Suka =D

11 comments:

Chuck said...

thanks support kakiblogger. aktifkan diri anda dan anda akan tahu apa gunanya komuniti dalam blogger. :)

Amiey White said...

terima kasih :")

terharu

Shafiza said...

Baik bos.;)

AyinAyob said...

cyalah sahabat aku :)

Shafiza said...

AMIEY : same-same...terharu ye? Nah tisu. ;)

Shafiza said...

Sile blanje aku makan skrg...haha ;p

lavender harum wangi said...

wah,, ye mari lah ramai2 support kB :D

Shafiza said...

betol betol~ ;)

zOuL_iMMe said...

kakiblogger? oh..best la group nie..thanks kenalkan i dgn group nie shafiza..hahahaha

thanks banyak2 shafiza..:)

nub said...

kakiblogger terbaekk!!

Shafiza said...

Haha~ Semue atas ni admin kakiBLOGGER. ;p
Bajet saje.