Thursday, February 10, 2011

Itu hati kasik jahit balik.

Tadi kat kakiBLOGGER, aku bising sebab bile nak hapdet je aku lalai layan kawan-kawan kat kakiBLOGGER. Bile dah lalai, lalu jadik malas. Bile dah malas, trus delete post. Haram jadah nye perangai. =.=''

Sape sini penah clash? Sape sini penah putus cinte? Sape? Sape? Aku penah. ;)
Korang pon mesti penah kan? Eleh...jangan tipu aku ok. Tak baik. Aku ade sedikit pelik lah kenape orang sekarang kalau putus cinta mesti nak bunuh diri?

Like hell-O kumbang bukan seekor, bunge bukan sekuntum ok. Kalo takde kumbang, anak ikan pon takpe. I like anak ikan. =.=''

Bile musim putus cinte, ape korang akan buat? Jum ah aku kongsi tips.(*Tips lagi? Tips kau memang tak leh pakai lah cik shafiza=.='')

Ah dulik hape aku. Nak jugak bagi tips. Sebab Dr Fadzilah Kamsah penah kate, aku nih sesuai dengan kerjaye menolong orang. Malangnye, takde pon ciri-ciri begitu dalam diri aku nih? (*.*)

Jum lah kite straight don't belok-belok dah.

Pertama ; Bile dah seminit lepas clash. Relaks and tarik nafas dalam-dalam. Tyme nih mungkin korang dalam state terkejut lagi dengan ape yang terjadi. Cube jangan push awek/pakwe korang tuh dengan ayat begini :-

"Why oh why sayang? Saye tak cukup baik ke? Tolonglah jangan tinggalkan saye. Saye sanggup buat ape saje."

Gile ke hape? Nampak sangat korang desperado tau tak! Buat nye awek/pakwe korang suh buat bende bukan-bukan, tak ke naye? Cube tenangkan diri korang and talk to someone yang korang percaye.

Aku nak carik gambar orang desperate tapi keluar yang ini pulak. =.=''

Kedua ; Menangis. Ok para lelaki mungkin akan cakap begini :

"Tak macho ah nanges!"

Tak nak nanges pon takpe. Menjerit pon boleh. Kire korang let go lah ape yang terbeban dalam hati. Tak payah lah nak buat muke relaks sangat padahal dalam hati tuh dah 'menangis'. Please ah let go kan ok? Jangan simpan-simpan.

Ketiga ; Dengar lagu yang boleh ubat hati yang luke tu. Kalau aku, bile lepas clash aku suke dengar lagu Over you by Chris Daughtry. ;) Please jangan dengar lagu yang mendayu-dayu sangat tyme lepas clash nih. Bagi aku, macam akan lagi melarat je. Tengah buat post nih pon aku dengar lagu tu. Nah lirik ;)

Now that it's all said and done, I can't believe you were the one
To build me up and tear me down like an old abandoned house
What you said when you left, just left me cold and out of breath
I felt if I was in way to deep, guess I let you get the best of me...

Well, I never saw it coming, I should have started running
A long, long time ago
And I never thought I'd doubt you, I'm better off without you
More than you, more than you know...

I'm slowly getting closure, I guess it's really over
I'm finally getting better
And now I'm picking up the pieces, spending all of these years
Putting my heart back together.

'Cause the day I thought I'd never get through
I got over you

You took a hammer to these walls, dragged the memories down the hall
Packed your bags and walked away, there was nothing I could say
And when you slammed the front door shut, a lot of others opened up
So did my eyes so I could see that you never were the best for me.


Keempat ; Sesetengah orang lebih selese buang@pulang balik ape-ape hadiah pemberian si bekas kekasih hati. Terpulang kat diri masing-masing care nak lupekan si dia. Buat ape nak sekse dirikan kalau simpan barang-barang tuh sume? Tengok bear je teringat die. Tengok baju pon teringat die. Dah tu camne? =.=''

Kelime ; Jangan menyendiri. Ye, menyendiri boleh menyumbang kepade kera sumbang. Eh tak tak. Boleh menyumbang kepade depression yang sangat bahaye. Bile kite tengah stress and down, syaitan suke sangat hasut kite buat macam-macam. Kalau syaitonnirajim tuh ajak smayang takpe gak, nih pegi ajak bunuh diri@tunggang arak. Oh no no! Pegi carik kawan and hiburkan hati dengan care yang betol tau!



Cukup dulu stakat nih. Banyak care sebenarnye nak ubat luke di hati. Bukan dengan care bunuh diri or ape-apelah yang buruk. Fikir makayah tu. Susah-susah jage korang dari kecik sampai besar, korang leh lak hancurkan diri untuk seorang lelaki/perempuan yang not worth it langsung.

So, chill ok?

"Itu hati kasik jahit balik tau!"


Sila Like, Kalau Suka =D

3 comments:

lavender harum wangi said...

ahaahaha, aku kapel belum cinta mati.. so bila break, aku chill je~ :D

Budak Giler Cadbury said...

aq tasuke putus cinta.. hahahaha meyh2 bg aku bf sorg :)

Shafiza said...

cik LAVENDER : bagus ah gitu. tapi ade je orang asal kapel je cinta mati,asal kapel je cinta mati. =.=''

cik CADBURY : aku bukan agensi mencari jodoh. harap maklum.hehe ;)