Tuesday, February 15, 2011

Tips nak lepak dekat kakiBLOGGER.

Hei budak. Sayang sangat kau kat kakiBLOGGER kan? 24 jam muka kau je kat situ.

Of course ah sayang. Sebab ada Amalina ok bai. HAHA bukan bukan. Sebab banyak orang best seperti amalina, MY BFF AYIN, katak, zoul, shuk, AC dan kakiBLOGGER yang lain.

Tapi entah bila yang budak-budak lain nak datang beramah mesra dengan aku. Members sampai 200++ tapi yang slalu lepak sana and berbual mesti orang yang sama.

"Hai kakiBLOGGER yang lain, awak tak nak kawan dengan saya ke? Ye saya tau saya tak best ok bai episod 2."

Jomla aku nak bagi tips sikit kat korang kalau nak lepak sana ;

1. Pandai mencelah. Sebab dekat sana, komen semua laju macam kat chat. Notifications memang akan banjir habislah.

2. Pandai bawak diri. Mungkin kau baru kat situ. So kau tak tau nak mula macam mana. Apa kata mulakan dengan "Hai saya budak baru kat sini." Ok dialog ni budak lama pun slalu pakai. =.=''

3. Daya ketahanan kutukan kena kuat. Ye, mereka sangat suka membahan lagi-lagi kalau korang salah taip. Tapi bak kata mereka, benda ni la yang merapatkan kita semua. Hati-hati dengan admin yang suka print screen kalau korang salah taip.

4. Siapkan apa yang patut. Maksud aku, kalau kau tengah buat keje jangan cuba-cuba nak lepak sini. Nanti tergendala segala kerja kau sebab mereka kat kakiBLOGGER sangat ramah dan pantas. Laju je nak balas komen. Macam aku, dari petang kata nak lipat kain. Last-last tengah malam baru aku abeskan. =.=''

5. Kena mesra alam. Wajib wajib! Jangan nak memilih sangat nak komen dengan orang yang tertentu sahaja. Dengan aku tak nak komen, CONTOHNYA.

Ok ah tu je kot. Tapi yang penting kene pandai fit in. Sesuaikan diri. Banyakkan share dekat kakiBLOGGER. Anything lah just share ok? Sharing is caring. Not sharing, not caring.

=)
Sila Like, Kalau Suka =D

11 comments:

meLLy! said...

ak sayang ko lebih!! nama aku d mention. *clap clap clap!

Shafiza said...

kau mmg syg aku kan? haha~

hakeem kira said...

haha siap ada tips bagai

AyinAyob said...

NI YANG AKU NAK TACING NAME AKU TAK DE NI BHAII! AKU TAK CUKUP BEST KE WOP!

Shafiza said...

Weh mangkuk. My bff tu apa? Kau la of kos!

nub said...

wahaha..kena buat degree kahs utk kaji kakiblogger...haahha

SHUKRI SALIM said...

auwww~~
nama i ada lah.
"HAPUSKAN TYPO"

Shafiza said...

NUB : KAHS tu apa? tak faham la.. =.=''

Shafiza said...

SHUK : Kau lah pembasmi typo no 1.

azuha rahimi said...

eh2...name ak ade!!sian kt ayin..booooo...:D

Shafiza said...

KATAK : Nama ayin adala.. =.=''
Aku tulis my bff. Tu dia lah. =)