Tuesday, February 15, 2011

Zine 2 : soSIAL from KakiBlogger.

Entry ini adalah sticky post. Sila scroll ke bawah untuk berita selanjutnya.


Setelah 3 minggu aku post entry aku untuk zine kakiBLOGGER yang kedua, akhirnya semalam dengan rasminya zine tersebut di publishkan. Namun atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan, encik editor kita menarik balik link untuk download. Dengarnya ada typo and tak letak link blog. Ala manusia biasakan? Mana boleh lari dari kesilapan. Kan Zoul kan? ;p

Ni nak habaq kat hangpa semua. Kawe baru pes time join zine. So entry tu macam bila baca balik rasa segan pun ada. Dan rasa macam, eh malaun mana yang rasuk aku time tulis entry ni? =.='' Tapi aku ada usaha lah jugak kan nak join? Kan kan? Silalah setuju dengan aku.

Aku siap buat folder tau untuk zine dalam laptop aku. Clap clap clap~


Apa yang best sangat kat isu kali ni? Sosial tu maksudnya kan luas. Sosial yang macam teguk arak, menari kat kelab, pergaulan bebas. Tak pun sosial yang macam aktiviti sosial seperti rakan muda, kelab panjat gunung dan sebagainya. Tak pun sosial yang macam bila orang buat jahat dengan kita or tengah geram kita cakap "so-SIAL".

Zine kali ni ada macam-macam cerita dalam pelbagai versi. Disebabkan maksud sosial tu sendiri yang luas, so penulis zine kalini mengetengahkan pelbagai idea. Thumbs up! Tak rugi korang baca tau. Dan tak rugi download guna broadband cikai macam aku sebab sangat berbaloi.

Antara penulis zine kali ini adalah ;

  • Maria MNayan
  • Amiey White
  • Shukri Salim
  • Shafiza Hussaini (EHEM!)
  • Ayin Ayob
  • Nina Syakira
  • Nub
  • Chuck Zipper
  • Sha Qiffmie
  • Zoul Zombie (Editor pun join tau)
  • Ayuni Shukor
  • Lavender Harum Wangi
Istimewa zine episod dua ni menampilkan komik pertama from cik Lavender kita. Ok clap clap lagi~

Mesti rasa nak tau membuak-buak dalam diri korang kan? Apa lagi. Jom download! Free je. Tak payah bayar. Apa nak bayar? Meh sini email. Aku inbox kan account bank aku ok? =p


Klik sini untuk download kalau tak aku sembelih.

Cepat tau download. Kita support penulis-penulis yang bersemangat ni dan juga orang yang bersusah payah buat zine iaitu Encik Zoul.

Sila Like, Kalau Suka =D

15 comments:

nub said...

hehhhe

Sha Qiffmie said...

wah.. suka3.. =.=

Shafiza said...

NUB : apa maksud gelak kau? =.=''

SHA : suka jugak. :)

KakiBLOGGER said...

Lepas nie kita boleh lantik dua tiga orang editor..senang kije..haha admin lain pun banyak bantu and berbanyak banyak terima kasih sebab join..

thanks for the review too..sweet sangat..haha -zoul

Shafiza said...

ZOUL : welcome ;) haha kau sweet sgt eh?

Chuck said...

TAHNIAH KEPADA KITA. CLAP CLAP CLAP. HAHA

Shafiza said...

CHUCK : yeah clap clap clap~ ;p

Lavender Harum Wangi said...

mana ada aku buat komik~ =.="

Shafiza said...

dah tu kau buat apa lavender? nak panggil apa? =.=''

lavender harum wangi said...

aku buat lukisan~ >.<

Shafiza said...

tak sama ke? =.=''

She's retarded said...

sudah download. belum baca

Shafiza said...

Hehe..bacalah~

lisa said...

tajuk gempak. hehe :)

Shafiza said...

Jom lah join lisa;)