Tuesday, May 24, 2011

Result keluar esok. Jantung aku pun nak keluar jugak.

Assalamualaikum dan selamat hari result yang bakal menjelma esok bagi para pelajar UiTM. Dah ready ke? Dah standby nak kena marah or bebel dengan makayah? Dah standby nak kena hempuk or rotan dengan ayah korang? Ke dah standby perut nak tunggu orang blanje sebab result cemerlang? Apa-apa pun, marilah kita tengok apa pesanan UiTM kat student portal ni;

Kalau rasa diri tu rabun, silalah klik gambar ye nak besarkan. Jangan dok besar-besar mata plak.
Haaa result akan dihantar melalui email ye. Jangan jadi macam aku last sem. Kelam kabut time nak check result padahal orang lain dah relaks goyang-goyang kaki tengok result diorang. Aku plak sebok dok ingat balik, email apa aku letak kat dalam profile aku. Nak bukak student portal sangatlah tak boleh plus lembap. Last-last dah malas, aku check manual je. Sem lepas-lepas lagi best. Jadi penunggu depan laptop, main refresh-refresh page. Bila dah bengang, update status kat facebook protes tanda bengang tak dapat tengok result. Lepastu, sambung refresh page. Tak dapat lagi, update status sampai lah berjaya tengok result. 

Anyway, gud luck kepada yang akan tengok result esok. Jangan terjun bangunan plak ye kalau result teruk. Tak berbaloi sebab ingat je ayat ni ;

"What's wrong with falling down. You can always stand up again."

Tapi kalau dah terjun bangunan tu memang takkan dah kau nak stand up again bagai. So sangat tak berbaloi. Just give yourself chances to stand up again. Ok bai dan Assalamualaikum.
Sila Like, Kalau Suka =D

1 comment:

shiema sufian said...

eh eh. shiema pon uitm student jugak. sye bole check start pukol 12 mlm ke 12 tghri esk eh *budak fes sem mcm nieyh laaa.
erm, dye sent dekat email eh? alaaaa. ta ingat pulak email. ape pon gudluck yea :)
jom join bloglist shiema :)